Roman Farkaš
Hasící přístroje a hydranty
Na Stráni 1895
250 88 Čelákovice
tel.: +420 603 214 875

technické plyny

Potravinářské plyny pro nápoje




Čím tlačit nápoje?

 

Kysličník uhličitý je standardním plynem pro čepování piva a nápojů silně sycených právě kysličníkem uhličitým. Naproti tomu dusík je ideální pro čepování všech tichých nápojů. U piv silně sycených oxidem uhličitým, jako je např. U pšeničného piva, je nejlepším tlačným plynem dusík. Optimální řešení pro uchování kvality piva nabízejí čepovací plyny Biogon P. Pro tento typ tlačného plynu je třeba používat typ schváleného redukčního ventilu dle ČSN 07 8676.

 


Volba tlačného plynu pro pivo

Dlouhodobým sledováním jednotlivých druhů tlačných plynů byla Plzeňským Prazdrojem a.s. Plzeň jednoznačně stanovena jejich kvalita a vhodnost použití.

Pro piva naražená krátkou i delší dobu se doporučuje jako nejlepší směs dusíku a oxidu uhličitého v poměru 80% dusíku a 20% oxidu uhličitého pod obchodním názvem Biogon P 30.

 

V restauracích, kde se pivo konzumuje k jídlu, lze použít jako tlačný plyn oxid uhličitý při pečlivém nastavení tlaku. Tlak oxidu uhličitého potravinářského je třeba ohlídat pro jeho vysokou rozpustnost v pivu, Tím omezíme zbytečně velký říz, který může zapříčinit nižší spotřebu piva.

Přednosti čepování tlačným plynem Biogon P:

  • zajišťuje ochrannou atmosféru piva před zvětráním v sudu a trubkách a podporuje jeho trvanlivost

  • zachovává správný říz piva

  • snáze vytváří kvalitní pěnu

  • zabraňuje přesycení piva oxydem uhličitým

  • vyhovuje chuti většiny konzumentů piva

  • umožňuje čepovat pivo rychleji

Ceník